caricaturaSAI.ro
JV2 Folder Gallery

definitia caricaturii

Dacă ar fi sa deschizi dicţionarul ai găsi la litera „C” o explicaţie evazivă, cred eu, în definiţia caricaturii. ...”un gen aparte al artelor vizuale, de obicei un desen deşi poate fi executată şi în alte tehnici, care reprezintă o persoană sau o situaţie printr-o exagerare intenţionată a unor trăsături sau caracteristici, în scopul satirizării, ridiculizării sau atragerii atenţiei.”
Ralph Waldo Emerson a sintetizat genial genul caricaturii în următorul aforism: „Caricatura este adesea cea mai adevărată istorie a timpului”.
Pentru mine caricatura şi grafica satirică reprezintă un mod de viaţă, un limbaj al spiritului cu care „vorbesc” celor care vor să asculte şi să vadă treburile vieţii  într-o abordarea umoristică, folositoare în depăşirea cu succes a cumpenelor şi deschiderea unor orizonturi optimiste. Mai aproape de adevăratul scop al caricaturii este educarea decât ridiculizarea sau satirizarea. 
Vei găsi aici transpuneri fanteziste prin desen ale unor situaţii cu care te poţi întâlni oricând în existenţa ta.   Ţi le dăruiesc! Primeşte-le pentru că sunt gratis.